winnaars van de res awards 2018

De allereerste RES Awards zijn uitgereikt in Brussel.De Krook in Gent, ’t Groen Kwartier in Antwerpen en het Herman Teirlinck-gebouw in Brussel vielen in de prijzen. De prijsuitreiking vond plaats op de jaarlijkse Realty-beurs en is een organisatie van RES vzw.

chocolade_fabriek
Winnaar

Best Development for Institutional Investors

Herman Teirlinck

Serge Fautré, CEO van AG Real Estate, bekroonde het Herman Teirlinck-gebouw met de RES Award voor Best Development for Institutional Investors. Het Herman Teirlinck-gebouw is het nieuwe onderkomen van 2.600 Vlaamse ambtenaren op de site van Tour & Taxis in Brussel. Het is het grootste passief kantoorgebouw van België en is ontwikkeld door Extensa. Met een publieke binnenstraat, vier grote binnentuinen en grote horizontale vloervelden maakten Neutelings Riedijk Architecten i.s.m. CONIX RDBM Architects en Bureau Bouwtechniek van het gebouw een aantrekkelijke werkplek voor de Vlaamse administratie. Avantgarden stond in voor het tuinontwerp.

tivoli
Winnaar

Best Residential Development

’t GROEN KWARTIER

Brussels bouwmeester Kristiaan Borret mocht de RES Award voor Best Residential Development uitreiken aan ’t Groen Kwartier in Antwerpen. Na een eeuw aan het oog onttrokken te zijn geweest, opende het Militair Hospitaal in Antwerpen opnieuw zijn poorten. Projectontwikkelaars Vanhaerents en Matexi City Projects vormden de site om tot een uniek woongebied. Het architectenteam onder leiding van Stéphane Beel en Lieven Achtergael werkte een coherent masterplan uit in harmonie met de monumentale gebouwen.

HC-cera
Winnaar

Best (Semi-)Public Development

DE KROOK

Vlaams minister Joke Schauvliege had de eer om de RES Award uit te reiken in de categorie Best (Semi-)Public Development. De prijs was voor De Krook in Gent. Deze nieuwe hotspot is niet alleen een architecturaal hoogstandje, maar maakt ook deel uit van een grootschalig stadsvernieuwingsproject dat toonaangevende wetenschap, cultuur en innovatief ondernemerschap samenbrengt in een nieuwe ontmoetingsplaats voor alle Gentenaars. Het omvat de nieuwe stadsbibliotheek, labo’s en kantoren van de Universiteit Gent en Imec. De renovatie van het Wintercircus zal deze nieuwe wijk compleet maken.